anonym

Hej! Jag undrar hur jag ska göra när man rakar fittan. För när jag rakar den så blir det som små "bumps" eller hur jag ska förklara. Hur ska jag göra för att undvika det? För när jag rakar över dem sen kan det hända att det börjar blöda. Gillar häller inte när jag är orakad för då sitter byxorna och trosorna åt och det kliar bara. Tack på förhand!

Svar

Hej, tack för din fråga!

Du skriver och berättar att du har en del besvär när du rakar fittan och får som du säger "bumps".
Det är vanligt att få röda prickar eller inflammerade hårsäckar när en rakar underlivet eftersom huden i underlivet är tunnare och skörare än andra ställen på kroppen. Vid rakning är det bra att använda en ny och vass rakhyvel och att inte raka på torr hud.
Det finns olika produkter t.ex. rakgelé eller rakskum att använda sig av för att göra rakningen smidigare. Vissa sådana produkter kan vara parfymerade vilket kan påverka om en har känslig hud. Att raka medhårs kan också vara ett tips för att inte skada eller irritera huden. Om huden får röda prickar och kliar kan det vara bra att låta huden vila några dagar innan en rakar sig nästa gång. Tighta och åtsittande kläder och underkläder i syntetiska material kan också påverka känslig hud. Underkläder i bomull kan vara bra och gör att huden får "andas". Det finns även olika produkter på apoteket som sägs motverka röda prickar och svidande hud efter rakning. 

Andra sätt att ta bort kroppsbehåring kan vara vaxning och kan göras både hemma och på salong men kan då kosta en hel del pengar och göra rätt så ont.

Lycka till med intimrakningen!
/Tjejjouren.se