Hårborttagning på fittan

Hej,
Kan man ta bort håret på fittan med en sådan där hårborttagnings-kräm som man använder i duschen från Veet? Vad ska man tänka på om det går? Finns det något annat man kan använda sig av om det inte funkar med det (förutom att raka sig)?
Tack för svar.

Svar

Hej,

Tack för ditt mejl och vad bra att du vänder dig till oss med din fråga!

Du undrar om man kan ta bort håret på fittan med en hårborttagningskräm som används i duschen från Veet och vad en ska tänka på. Du undrar även om det finns något annat en kan använda sig av, förutom att raka sig.

Håret på fittan är bra att ha då det fungerar som ett skydd mellan trostyget och huden och gör så att mer luft kan cirkulera runt fittan. Försvinner håret blir fittan både varmare och fuktigare, vilket kan leda till klåda. Att ta bort håret på fittan kan vara en smaksak men det kan också bero på att du upplever att det finns förväntningar på dig att du ska göra det. Skönhetsidealen idag ger oss inte så många alternativ på hur en fitta kan se ut utan oftast får filmer och bilder i media oss att tro att det ska det vara väldigt lite hår eller inget alls. Det finns dem som gillar hår och de som inte gör det. Det finns också de som inte bryr sig om där är hår eller hårfritt.

Om du verkligen inte vill ha något hår på fittan så finns det olika sätt att gå tillväga. Just Veet hårborttagningsmedel rekomenderar jag inte alls. Den är inte gjord för att använda på fittan. Den är väldigt stark och det kommer bli irriterat och göra ont. Veet har ett vax som är anpassat för fittan. En annan metod är att klippa håret med sax eller ansa med en trimmer. Om du väljer att inte ha något hår på fittan så är mitt tips att använda underkläder av bomull som inte är för tajta samt att sova utan underkläder så det luftas där nere.
Kom ihåg, ideal är inget som du måste följa utan det viktigaste är att du gör det för att du själv vill, och inte för att någon annan har bestämt att du ska göra det.

Hoppas att du har fått svar på din fråga, du får gärna höra av dig igen om du har fler funderingar.

Ta hand om dig!
/Tjejjouren.se