Tappar hår?!

Hej, jag har undera en ganska lång tid börjat förlorat/tappa hår från mitt kön och det är lite läskigt. Jag har aldrig haft sex och har ochså smö röda "finnar" under pubishåren och har lästa att det är normal att ha det. Men jag kan löst dra av pubishåret och när jag duchar brukar det komma av en massa när jag tvättar mig där. Jag har trott att detta varit normalt hela tiden men börjar nu bli ganska orolig när jag inte kan få ett rakt svar på detta genom nätet.

Svar

Hej!

Tack för din fråga! Du skriver att du oroas över att du tappar pubishår och att du har små röda finnar under pubishåren. Precis som du skriver så är det inga konstigheter att ha röda prickar på fittan. Men om de kliar och/eller är vätske/varfyllda så kan det ju vara bra att vända sig till ungdomsmottagningen för rådgivning. Att tappa hår är ju också vanligt, håret har olika växtfaser och ibland när de "vuxit klart" så kan en tappa en del hår. Hur mycket hår tappar du? Tappar du mycket hår även på andra delar av kroppen? Blir det som kala fläckar? Det kan kanske vara så att håret "nöts" mot kläderna eller att ditt pubishår är skört och lätt går av. Och så är det ju så att under puberteten så händer det ju så mycket i kroppen med alla hormoner, och då kan en både få en massa hår och tappa en massa. En kan ju också tappa hår om man är väldigt stressad, äter för lite eller tränar för mycket. Kan något av det stämma in på dig?

Jag är faktiskt lite osäker på exakt varför du tappar hår och jag vet ju inte heller hur mycket det är. Känner du dig orolig så kan det vara skönt att prata med någon du litar på så du slipper vara ensam om din oro. Du kan även vända dig till ungdomsmottagningen. Där är de superduktiga och vet massor om kroppen och fittan!

Hoppas det känns bättre och att du fått lite svar på din fråga.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se