AlexandraK!

Jag har mörkt hår på överläppen, har tänkt på att bleka det men känns som jag vill få bort det helt. Vill testa vaxa, är det en bra idé? Känns som att det blir mer hårstrån pch grövre då,men jag vet inte..har någon nåt bra tips om vad jag kan göra?? (Vill inte raka) :(

Svar

Hej Alexandra och tack för din fråga!

Du skriver att du har hår på överläppen och funderar på hur du kan ta bort det. Alla har vi hår på kroppen, en del har mycket och andra nästan ingenting alls. När en kommer in i puberteten händer det massor med kroppen, bland annat får en mer hår på kroppen och en del får mer hår på överläppen. En del tjejer kan tycka att det känns lite jobbigt med hår på just överläppen, eftersom normen säger att tjejer inte ska ha hår på kroppen (förutom på huvudet då). Men varför är det så egentligen? Det är ju ett knäppt skönhetsideal, att tjejer ska vara renrakade medans en kille får ha så mycket hår han vill!

Det kan kännas svårt att stå emot dessa skönhetsideal, men det allra viktigaste är att du gör vad du vill och bestämmer över hur du vill ha din kropp och håret på den. Kanske kan du låta håret på överläppen vara kvar? Tänk gärna över varför du vill ta bort håret. Är det för din egen skull? Eller är det för någon annans skull? Du är ju toppenbra precis som du är!

Att ta bort håret på överläppen kan göra ont eftersom huden är tunn och känslig där. När det kommer till vaxning så sägs det lite olika saker om det. Vissa säger att håren blir fler och grövre, medans andra säger att håren blir tunnare och färre (men då måste man nog vaxa många gånger). Men som sagt: du bestämmer över din kropp!

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se