Moa!

Hej jag är 17 år och har lite problem med håret på fittan, jag testade att raka en gång men kändes inte bekväm med det och sen kliade det så mycket när det växte ut igen Nu har jag inte gjort nånting med det på ett halvår men har börjat skära mig på könshåret, så tänkte att jag skulle trimma det så det inte nådde till såren, men nu är det ca 1,5 cm långt och kliigt och stickigt, finns det nått sätt att få det mjukare? Tänkte att balsam och lotion kanske kunde hjälpa?

Svar

Hej Moa,

 vad bra och modigt att du skriver till oss med dina frågor.

Du skriver att du har problem med ditt hår på fittan. Du skriver att du rakade det en gång men att du inte kände dig bekväm med det och att det kliade mycket när det växte ut. Om du inte kände dig bekväm med det så tycker jag att det var bra att du slutade, en ska inte göra saker som inte känns bekväma för en själv.

Det är inget konstigt att det kliar när håret växer ut, det är jättevanligt. Du skriver att du inte har gjort något med könshåret på ett halvår men att du nu har börjat skära bort könshåret? Du skriver också att du tänkte börja trimma håret så att du inte når upp till såren. Menar du att du har sår från rakningen?

Det låter som att metoden att skära bort håret inte har fungeat så bra för dig. Bra att du är försiktig nu och låter huden vila. Då är det bättre att raka, vaxa, epilera eller liknande.

Du skriver att det kliar och sticker vid ditt könshår och du undrar om det finns ett sätt att få det mjukare, du undrar om balsam eller lotion skulle kunna hjälpa. Vi på Tjejjouren.se har tyvärr inte kunskap om hur könshåret blir mjukare, men balsam kan mycket väl fungera. Men att det kliar och sticks är inte ovanligt, det gör det när könshåret växer ut så det kan vara svårt att göra något åt. Jag vet att RFSU har några produkter på apoteket som en kan använda vid intimrakning, kanske kan de hjälpa dig? Ett annat sätt är att låta håret vara. Många tjejer låter håret växa eller klipper det lite när de vill att det ska vara lite kortare. Det brukar fungera bättre än rakning så du slipper att få besvär med prickar och kli. Håret skyddar fittan mot skav och bakterier och reglerar temperaturen så att det inte ska bli för fuktigt. Hoppas du har fått svar på din fråga!

Ta hand om dig!

/ Tjejjouren.se