hej om sex !

Hej! Jag heter bah och jag har extremt hår där nere. Jag vet inte om jag våga ha sex när jag har hår där nere med min kille. Kommer han att tycka det är äcklig om mig där nere???

Svar

Hej och tack för att du skriver till oss på Tjejjouren.se! Du berättar att du har mycket hår "där nere" och jag antar att du menar på fittan?

Du har funderingar om din kille skulle ogilla det och tycka att det är äckligt. Jag tänker att det finns säkert många killar och tjejer som tänker mycket på var det bör finnas hår och var det inte ska finnas. Och lika många som tänker att det verkligen inte spelar någon roll alls!

Då det finns mycket normer, eller så kallade "regler" kring det här med hår på kroppen så lär vi oss tidigt att vi på olika sätt ska hålla på att fixa med kroppen och ta bort och lägga till en massa saker. Det kan kännas väldigt stressande för många. De här bilderna av hur vi bör se ut har ju heller inget med verkligheten att göra, utan är ju fixade med i ett program i datorn som kan ta bort hår, födelsemärken och kroppsfett. Så det blir ju jättesvårt att efterlikna någon som inte finns liksom.

Är du med i hur jag tänker? Jag tycker att du ska känna efter vad du behöver för att orka stå upp för den kropp du har. Ibland kan det vara skönt att prata med andra kompisar som säkert har tänkt på samma sak som du har. Kanske ni kan peppa varandra till att våga vara som ni är. Med den kropp och det hår ni har!

Hoppas du har fått lite nya tankar!

/ Tjejjouren.se