mycket less tjej!

Jag är en 16årig tjej som aldrig har varit tillsammans med någon. Det har varit killar som jag verkligen tyckt om som gillat mig tillbaka men jag har alltid backat undan. Men nu har jag blivit väldigt kär i en kille men jag är så rädd för att jag kommer aldrig kunna ha sex med honom fast jag vill det så otroligt mycket. Anledningen till det är för att jag har väldig grov kroppsbehåring överallt och har varit och kollat om jag hade en hormonrubbning men det hade jag inte men jag kan inte raka mig under armar eller mellan benen utan att det blir kvar svarta prickar. Och jag vet att och har hört så många säga att andra människor inte bryr sig osv osv men jag hatar det, jag hatar hår och jag tycker det är otroligt äcklig och trivs inte alls så det känns som jag aldrig kommer ha ett förhållande eller kunna ha sex med någon. Sedan efter alla metoder jag provat att ta bort hår mellan benen så har jag fått massor av röda prickar där nere som jag gissar är inåtväxande hårstrån men dom förvinner aldrig jag har haft dom i snart 7 månader nu och jag vet inte hur jag ska få bort dom.. det ser hemskt ut och jag mår så dåligt av detta vad ska jag göra?

Svar

Hej och förlåt att du har fått vänta med ditt svar. Du berättar om att du har mycket hår på kroppen och att det påverkar dig på så sätt att du inte låter någon kille komma nära dig sexuellt, därför att du mår så dåligt över håret.

Jag förstår på tonen i ditt mejl att det här verkligen besvärar dig. Då pressen på både killar och tjejers kroppar är så stor är det inte så konstigt att det känns jobbigt för dig tänker jag. Alla de där bilderna en har i huvudet av hårlösa kroppar påverka oss såklart.

Jag tänker flera saker när jag läser ditt mejl. När någon blir kär i oss så brukar den känslan vara så stor att en bortser från väldigt många saker. Det finns ju ett uttryck som säger att "skönhet ligger i betraktarens öga". Det innebär att alla människor, alla olika kroppar är vackra utifrån just den som tittar på oss. Och det ser väldigt olika ut. Alla tänder på, gillar, längtar efter olika typer av kroppar. Och det är ändå viktigt att ha med sig.

Sedan finns det ju också störningar i kroppens hormonsystem som kan göra att en får ökad behåring, alltså att en får ovanligt mycket hår. Om en lider mycket av det kan en få hjälp av landstinget tror jag. Det bästa är att kolla upp det här via din vårdcentral tänker jag. Du pratar om ett lidande i det här som jag inte tycker att du ska behöva gå runt och bära på själv.

Jag tänker att medan du kollar upp det här också kan utmana dig i att närma dig killar, eller om det är en speciellt kille. Och se vad som händer i dig, de allra flesta har komplex och olika orosgrejer kring sin kropp. Och det är ju också okej att prata om det när en möts på ett sexuellt sätt. Vad tror du om det? Vi är oftast mest kravfyllda och kritiska när det gäller vår egna kropp. Har du tänkt på det?

Hoppas att det här svaret gav dig lite nya tankar och råd. Ta hand om dig och njut av sommaren!

/Tjejjouren.se