En ny fråga från Anonym!

Fråga från: Anonym

Hej! ^^ Jag undrar om man kan raka sig mellan benen med en engångsrakhyvel från bic? är dom dåliga eftersom det är engångs? jag vågar veeeerkligen inte fråga mamma om hon kan köpa annan sort för då måste jag väl säga att det ska användas där nere.. eller kan man använda samma till under armarna och mellan benen, för då kan jag be henne köpa en ny till under armarna och använda den.? Ska man raka sig medhårs/mothårs? Gör det nåt om man gör tvärt om? Gör det nåt att man inte ha gel eller raklödder? kan man använda nåt annat eller går det bra utan?Snälla svara snabbt, tack för att ni finns, ni betyder mycket.

Svar

Hej!

Vad bra att du skriver till oss med din fråga. Det spelar egentligen ingen roll vilken typ av hyvel man använder sig av när man ska raka sig. Däremot kan det upplevas att engångsrakhyvlar inte är lika snälla mot huden som andra rakhyvlar med flera blad är. Du kan absolut använda samma rakhyvel som du har under armarna när du ska raka dig mellan benen. Det finns ingen hyvel som är speciellt utformad för att raka sig mellan benen med. Du undrar om man ska raka medhårs eller mothårs, och det väljer du själv såklart.

Alla gör lite olika, men rakar man mothårs är det lätt att det blir sår i huden eller att man börjar blöda lite. Att använda raklödder gör att det blir lite mjukare och mer skonsamt att raka sig, men det fungerar lika bra med tvål. Det är skummet eller löddret som gör det skonsamt mot huden, till skillnad från om du skulle använda hyveln direkt mot huden utan raklödder eller tvål. Ska du använda tvål så är det bra att använda parfymfri intimtvål, det finns att köpa bland annat på apoteket. 

Tycker du att det känns jobbigt eller är obekvämt att raka sig mellan benen så kom ihåg att du inte måste göra det. Det är lätt att tro att alla gör det eftersom vi blir itutade att idealet är så och att man ska följa idealet. Men långt ifrån alla rakar sig mellan benen, antingen för att de inte vill, inte tycker det är skönt eller för att de trivs bättre med hår helt enkelt. Det är så himla dumt att det finns en bild av att tjejer ska vara hårlösa, för de är vi ju faktiskt inte. Vissa av oss vill ju ha kvar vårt hår på kroppen. Hur tänker du kring det? 

Hoppas du fick svar på din fråga, mejla annars gärna igen! 

/Tjejjouren.se