Ella ♥!

Hej! Jag är en tjej på snart 15 år. Ibland så kan jag vara nöjd med mitt utseende, men ibland känner jag mig som den fulaste flickan i världen. Speciellt nu. Häromdagen så var jag inne på internet och kollade runt på lite olika forum där typ folk skriver till varandra och ställer frågor m.m. Då var det en tjej i min ålder som beskrev hur hon led av sitt könshår i rumpan, asså typ mellan mellangården och analen. jag tänkte inte på det särskilt mycket då, för liksom jag visste ju att det var normalt att även ha hår där bak. Men av någon anledning så växte mitt intresse och jag började googla om hår i rumpan ( jag har ju själv det med, mer eller mindre) Delvis dök det upp kommentarer om att det är helt normalt och att ingen bryr sig och att många tjejer har det. Men det dök också upp kommentarer om att det är avtändande och äckligt. jag ville bara börja gråta när jag läste det: Jag är oskuld och har ingen erfarenhet av att ha någon pojkvän och nu är jag mer rädd än någonsin att han ska tycka jag är äcklig för att jag har hår där. Läste om en tjej som hade haft sex med en kille och som då hade tagit henne bakifrån och plötsligt kommenterat att hon hade hår i rumpan. Jag är enormt ledsen och vill bara dö ( kanske att ta i) men jag har typ ingen lust att leva. jag Tänker på det här HELA TIDEN!!!! :´( Snälla hjälp, vad ska jag göra?! Jag är så himla rädd för att ha sex pågrund av det här! // Ledsen tjej

Svar

Hej! Tack för att du skriver tlll oss. Många får tankar kring kroppen i din ålder, då det är en period i livet där kroppen går igenom hormonförändringar och det växer hår på allas kroppar, en del får mindre och en del får mer och oftast blir det kraftigare. Alla reagerar olika på hårväxt och det är okej att tycka det en vill om hår. Du beskriver hur du ibland är nöjd med ditt utseende, vad är det som gör att du känner så då och vad är det som framkallar de känslor du får när du inte är nöjd? Utifrån din beskrivning låter det som du tidigare inte har tänkt på det håret du har i rumpan, vilket inte är konstigt då det är helt vanligt. Det finns många föreställningar i samhället om hur tjejer och killar ska vara och se ut, vilket du verkar vara medveten om och det är jättebra.

Även om det är vanligt med hår på kroppen kan man ibland tro att det inte är det. Ofta ser vi personer i tidningar, filmer och på tv som  inte har något hår alls på kroppen. Det är då lätt att tro att det är så det ska vara och att hår inte är bra, även fast det är bra på flera sätt. Fördelar är bland annat att att det blir luftigt mellan huden och kläderna, vilket är bra för huden. Håret skyddar mot att kläderna skaver, fram för allt i underlivet. Vissa tycker att hår är fint och andra inte. Du verkar inte ha lidit av ditt hår innan du gick in på forumet. Har du tänkt på vad det var som hände då, när du helt plötsligt blev orollig och började fundera på vad andra ska tänka? När du går in på dessa forum får du komma ihåg att det inte är beskrivningar av vad de flesta tycker. Inte heller är dom bilder som visar kändisar utan hår en bild av hur det verkligen ser ut, för alla människor har hår, mer eller mindre. Det kan som sagt vara bra att fråga sig själv vad du gör för din egen skull och vad du gör för att du tror att andra gillar det. Du ska inte behöva må dåligt över din hårväxt och jag tycker det är jättebra att du är nöjd med dig själv många gånger, för det ska du vara! Tänk mer av dom tankarna du gör när du känner dig nöjd med dig själv.

Ta hand om dig. Skriv gärna igen om du behöver, vi finns här.

/Tjejjouren.se