Tjena!

Hejsan ! jag undrar varför lärare inte tillåter att vi pussas o tar varandra innanför tröjorna! i skolan säger dom att jag är för liten o inte borde hålla på med sånt men herregud! jag är 12 år o har en kille jag älskar , varför får jag inte hångla o ta på honom när vi är i skolan.. det är inte direkt så att dom FÖRBJUDER mig men dom störs helt klart av det. jag börjar bli arg , varför får jag inte visa min kärlek till honom i skolan? // tacksam för svar :)

Svar

Hej, vad bra att du hör av dig till oss.

Du skriver att dina lärare inte vill att du hånglar med din kille i skolan, och att de inte gillar om ni tar på varandra innanför tröjorna, att de säger att du är för liten och att de stör sig på när ni pussas. Du vill visa din kärlek till din kille och blir arg på dina lärare när de säger till. Det låter frustrerande att vilja uttrycka känslor men bli hindrad i det av sina lärare. Vad tror du det är som gör att de stör sig av att se er? Har dina lärare förklarat vad det är som gör att de inte vill att ni hånglar med varandra på skolan?

För en del som till exempel har väldigt hårda regler hemma kan skolan vara den enda platsen där de har möjlighet att till exempel träffa den de är kära i, och då är det ju inte så konstigt om man vill passa på att hångla lite. Är det så för dig? Även om du har möjlighet att träffa din kille på fritiden är det inte särskilt konstigt om ni vill visa er kärlek även när ni ses i skolan, men ibland kan det finnas regler för hur man får göra och inte göra i skolområdet. Finns det sådana regler på din skola? Även om dina lärare av någon anledning har rätt att säga till dig och din kille hur ni får och inte får göra, så är det viktigt att de förklarar VARFÖR det är på det viset. Vad tänker du kring att dina lärare säger åt er, vad tror du att det beror på?

Hör gärna av dig igen hit eller till en lokal tjejjour om du vill bolla vidare kring vad du tänker kring detta.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se