Anonym kille!

Hej jag är en kille som nyss har fått en tjej jag bara undrar om man ska kyssa eller bara pussa henne första gången? Kan man kyssa utan tunga? //Tacksam för svar

Svar

Hej!

Tack för ditt mail, du skriver och undrar om du ska pussa eller kyssa din flickvän första gången, och om det går att kyssa utan tunga.

Hur man rör vid andra människor till exempel sin flickvän eller pojkvän är olika beroende på vad man själv och den man berör tycker om. Därför är det bra att känna efter vad man själv tycker om och att fråga den andra personen hur den vill bli berörd. Beröring ska alltid vara en ömsesidig handling och därför är det bra att prata med varandra om vad man tycker om innan man till exempel pussar varandra. Det kan få både dig och din flickvän att känna er mer trygga i situationen.

Att krama, klappa eller att hålla i handen kan vara några sätt att visa kärlek. Pussa och kyssa är andra exempel. Det kan kännas lite nervöst inför första pussen eller kyssen, och om man undrar hur man gör, kan det vara bra att tänka på att det inte finns några ensidiga regler för hur en puss eller kyss ska vara. Om man testar sig fram och gör det på ett sätt som känns bra för en själv och den andra blir det oftast en bra (första) puss- eller kyssupplevelse.

Vill du ha tips på hur man kan pussa, kyssa eller hångla kan du gå in på http://www.umo.se/Karlek--vanskap/Pussar-kyssar-och-hangel/ eller http://www.tjejjouren.se/tjejguiden/sex/kyssar-och-hangel-1429.

Tack för att du skrev till oss på Tjejjouren.se med din fråga!

Återkom gärna om du har fler funderingar, ta hand om dig!

/Tjejjouren.se