Jenny :)!

Hej jag är en tjej på 18 år. Jag har ett problem och det är att jag aldrig kyss någon, jag är oskuld och har inte ens haft en pojkvän. Grejen är den att jag känner mig så sjukt desperat att få hångla upp nån eller ja, bara få känna någon nära. Jag tänker ofta långa stunder på det varje kväll innan jag somnar. Vad tycker ni att jag ska göra?

Svar

Hej Jenny!

Jag vill börja med att säga att det är mycket vanligare än man tror att som 18-åring aldrig ha haft sex, kysst någon, eller haft ett förhållande. Det kan kännas som att man är ensam om att ha det så, men så är det inte. Det finns starka normer om att ha provat det du skriver om, och det gör att det kan kännas nästan omöjligt att berätta att man faktiskt aldrig provat. Därför kan det verka som att "alla andra" är supererfarna och gjort allt.

Jag förstår att du längtar mycket efter hångel och närhet. För det första, är det viktigt att känna efter om det är du som längtar och vill ha närhet, eller om du känner press för att du tycker att du borde ha provat att kyssa någon, hångla, ha sex och liknande. För det andra, är det helt okej att prova sig fram och göra det som känns bra, utan att det måste innebära att man blir tillsammans. Du kan kyssa någon du träffar på en fest eller liknande, om det känns bra i stunden. Det syns inte på dig att du aldrig gjort det förut, och det måste inte märkas när du provar heller. Det viktigaste är att det känns bra, härligt och positivt för dig. Det är helt okej att vara 18 år och inte ha hånglat, och så är det för många. Men det är också helt okej att hångla upp någon när tillfälle finns, och det känns bra!

Hör gärna av dig igen om du har flera funderingar!

/Tjejjouren.se