Kan jag vara gravid?

Hej det är så att jag hade oskyddat sex för ungefär 2 veckor sedan och han fick sin utlösning i mig.. kollade även i min kalender och hade visst min ägglossning dagen han kom i mig, har nu haft ont i magen och mått illa och behövt kissa typ var 15onde minut, tror ni jag kan vara gravid?/en 13 årig tjej.

Svar

Hej!

Vad bra att du vänder dig till oss med din fråga. Du skriver at du hade oskyddat sex för två veckor sedan och att han fick utlösning i dig. Risken för att bli gravid är som högst när en har ägglossning, men oavsett om en har ägglossning eller inte och har oskyddat sex finns det alltid en risk. Det är svårt att att ge ett svar på om du har blivit gravid, men för att vara på den säkra sidan rekommenderar jag dig starkt att vända dig till närmaste ungdomsmottagning för att ta ett graviditetstest. Genom att söka på din stad kan du hitta din närmaste: https://www.umo.se/hitta-mottagning/. Graviditetstest går också att köpa i vanliga matbutiker.

I fortsättningen är kondom ett bra alternativ för att skydda sig mot graviditet. Det är även det enda preventivmedlet som skyddar mot könssjukdomar. 

Hör av dig igen om du har fler frågor! 

Kram <3

/Tjejjouren.se