Gravid?

Hej.

I april hade jag oskyddat sex med en kille ( han kom inte i mig). Min mens kom som den skulle i maj. Men i juni var mensen 10 dagar sen, och när den väl kom så blödde jag ganska rejält i ca 1,5- 2 dagar. Mensen hade sen ett litet uppehåll i en halv dag eller nåt och sen blödde jag mer sparsamt i ytterligare några dagar. Några dagar efter mensen tog slut hade jag lite ont i magen ( kändes ungefär som när jag har ägglossning). Det försvann sedan och nu har jag ont igen ( ca 2 veckor till mens) . Men Har ont i ljumskarna, långt ner i buken och känner även av det i ryggen. Är detta normalt eller skulle jag kunna vara gravid trots mens 2 ggr efter samlaget ?

Vill även tillägga att jag vanligtvis brukar känna av ägglossning men inte på det här sättet. Har läst lite och är rolig att mina symptom skulle kunna vara graviditetssymptom. Så hur stor är egentligen risken att jag skulle vara gravid?

Svar

Hej! 

Vad bra att du skriver till oss på Tjejjouren.se 

Du skriver att du har haft oskyddat sex med en kille och att din mens kom som den skulle i maj men sedan i juni var mensen 10 dagar sen och när den väl kom så blödde du väldigt mycket. Efter att mensen tog slut så hade du ont i magen, ljumskarna och även ryggen. Nu undrar du om du skulle kunna vara gravid. 

Att få mens under tiden du är gravid är ganska ovanligt. Om det är så att du är orolig så hade det vara bra att gå till ungdomsmottagningen eller en gynekolog som kan hjälpa dig med graviditetstest. Du kan även köpa på apoteket.

Om du har haft ont i ryggen,magen och ljumskarna under en längre tid så är det även något du kan kolla upp. Vill du så kan du höra av dig till vårdcentralen eller ungdomsmottagningen så du inte behöver gå runt och ha ont. 

Ta hand om dig! 

/Tjejjouren.se