Negativt gravtest men graviditetssymptom

Hej. Jag och min sambo försöker få barn. Har haft oskyddat sex i 1 år men fortfarande har det inte tagit sig. Jag har börjat med ägglossningstest och förra cykeln så hade vi sex 3 dagar i rad över ägglossningen. Jag har alltid regelbunden mens med 27-28 dagar imellan och min mens brukar vara i 5-6 dagar. Denna månad har man förväntningarna höga, jag fick såååå ont i båda brösten och bröstvårtorna en vecka innan bim (vilket jag aldrig annars har innan mens) dock var mensen en dag sen och då var det bara lite rosa på pappret sen fick jag en blödning i 2 dagar efter det sen var det helt borta. Vilket aldrig har hänt att jag har kortare mens än 5 dagar... då börjar tankarna gå och jag läste om genombrottsblödning på internet. Tog ett gravtest igår som visade negativt på morgonurin. (7 dagar efter den lilla lilla blödningen) Men mina tuttar gör fortfarande ont och har blivit väldigt stora och hårda.. Jag har ett hopp om att vara gravid trots negativt gravtest men också inte.. hoppas ni kan hjälpa mig med min fråga

Svar

Hej! 

Du berättar att du och din sambo försöker att få barn sen 1 år tillbaka men har stött på lite svårigheter. Jag förstår att det kan väcka oro men det inte alls ovanligt att det tar tid att bli gravid. Har ni varit i kontakt med barnmorska eller en vårdcentral tidigare? Hur skulle det kännas att kontakta de och berätta om er situation?

Du skriver att du ha haft ömma bröst vilket är något du inte brukar ha. Jag tänker att du känner din kropp bäst och lyssnar på dess signaler, jättebra! 
Har du provat att ta ytterligare ett test till? Rekommenderar dig att kontakta mödravården, och berätta det du skrev här, i och med att du inte varit med om liknande innan. 

Önskar dig och sambon all lycka <3

/Tjejjouren.se