Kåt och Porr

Hej jag är en 12-årig tjej som fått mensen. Men jag undrar om jag kan bli gravid av att bli kåt(porrvideo)?Alltså utan spermie. Det kändes i snippan dock. Jag blir därför orolig att jag ska bli gravid. Men när jag kollar symtomen för en graviditet så är det inget som stämmer. Ibland känns det som att min mage blir mindre så jag brukar mäta nästan varje dag och det är samma mått varje dag. Så min fråga är: kan man bli gravid av att kolla på porrfilm när man är kåt eller inte?

Svar

Hej, vad klokt att du skriver till oss med dina funderingar!

Du undrar om man kan bli gravid när man är kåt och kollar på porr. Du skriver också att du har sökt på symptom kring graviditet men att du inte känner igen dig från det.

Du berättar att du mäter magen nästan varje dag, hur kommer det sig? För att kunna bli gravid krävs det att en kvinna får in spermier i sin slida. Oftast är det genom att en man stoppar in sin penis i slidan. Spermierna tar sig sedan vidare upp i kvinnans äggledare till ett ägg som en spermie befruktar. Det är först då en kvinna kan bli gravid. Däremot genom att titta på porr, som du skriver att du gör, kan du inte bli gravid. Det krävs helt enkelt spermier och ägg.

Du nämner att du tittar på porr och att det kändes i snippan. Så härligt att du utforskar din sexualitet, det kan vara jätte spännande att upptäcka vad man tycker om och vad som känns bra i kroppen. Porr har ofta den påverkan på en, att man kan bli kåt genom att titta på porr. Men porrvideos är också ofta väldigt våldsamma mot kvinnor. De innehåller våld mot kvinnors kroppar och handlingar som kan vara skadliga för kroppen och porr kan på ett negativt sätt påverkar hur man ser på sin egen kropp. Hur skulle det kännas att själv upptäcka vad du tycker om utan att porren ska påverka vad du gillar och inte?

Hoppas att svaret kan vara till hjälp :) Du är välkommen att höra av dig om du vill prata mer <3

Kram,

/Tjejjouren.se