Kan jag blivit gravid fast negativt gravtest?

Hej. Det är såhär att jag jag började med p piller för 6 veckor sedan, jag jag började med dom 2 dagar innan min mens var slut, en vecka gick och jag glömde ta dom 2 dagar, fick en blödning då, sen tog jag en dagen efter ock slutade helt, nu efter har jag inte fått min mens. Tagit gravtest som visat negativt. Men har alla gravsyntom, trött mår illa/sputt en gång. Ovh svullna och ömma bröst.

Svar

Hej!

Du beskriver att du har funderingar kring om du kan vara gravid trots ett negativt graviditetstest. Du började med p-piller för 6 veckor sedan och har sedan dess glömt att ta två piller vilket resulterade i en blödning.

Det finns olika sorters p-piller som påverkar kroppen på olika sätt. Det tar cirka 7 dagar innan p-piller skyddar mot graviditet. Många råder en till att ta p-piller vid samma tidpunkt varje dag, och råkar man missa en dag brukar rådet vara att inte ha oskyddat sex på en vecka för att vara säker på skyddet mot graviditet. Har du under tiden då du missade p-piller haft oskyddat sex?

P-piller har även olika biverkningar, så som exempelvis finnar, spända bröst, nedstämdhet och minskad sexlust. Du beskriver att dina symtom bland annat är ömma och svullna bröst. Ett graviditetstest brukar anses vara tillförlitligt, om du känner dig osäker så kan du prova att ta ett till graviditetstest. Du kan också om du äter p-piller med sockerpiller längst ned på kartan prova att äta sockerpiller i några dagar för att se om mensen kommer då. Om du fortfarande känner dig osäker kan du kontakta en barnmorska på exempelvis UMO, och du är alltid välkommen tillbaka med dina funderingar hit!

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se