Orolig för att bli gravid(14 år)

Hej, för ungefär 1 vecka sedan så förlorade jag oskulden med en kille som jag är ”på g med”. Vi hade kondom och den va på under hela sexet. Vi hade sex dagen efter och även då använde vi kondom. Idag va vi med varandra och vi började hångla och ta på varandra, han blev kåt och jag runkade och sög av honom. Han pullade även mig, vi båda blev kåta och ville verkligen ha sex. Men problemet var att vi inte hade några kondomer, men vi hade sex ändå. Nu i efterhand är jag sjukt rädd för att jag har fått i mig minsta Lilla av hans sperma. Han kom aldrig i mig men han berättade att han ibland får utlösning utan att liksom få en orgasm vilket gör att han inte känner. Jag är så sjukt rädd för att jag ska bli gravid då jag endast är 14 år gammal. Kan jag bli gravid även fast han inte fick utlösning?

Svar

Hej!

Du oroar dig över att du kan ha blivit gravid när du och en kille hade oskyddat samlag. Det finns alltid en risk för graviditet vid oskyddat samlag även om killen inte får orgasm, eftersom det kan komma lite sperma ur snoppen även innan orgasmen. Spermier kan leva kvar i slidan i flera dagar och varje menscykel är individuell så det finns inga garantier om man inte skyddar sig med t.ex. kondom eller andra preventivmedel.

Därför kan det vara klokt att ta ett dagen efter-piller om du hamnar i samma situation igen. Du kan även prata med ungdomsmottagningen om något lämpligt preventivmedel framöver, det finns flera olika sorter. Eller helt enkelt inte ha samlag om ni inte har skydd, utan ha andra former av sex som oralsex eller smeka varandra med händerna.

Du kan ha blivit gravid och det kan du kolla upp genom att göra ett graviditetstest om din mens inte kommer. Du kan också gå till ungdomsmottagningen där du bor och göra testet där. Om det är så att du blivit gravid, så finns det stöd att få och möjlighet att göra abort om du inte vill behålla barnet. 

Ta hand om dig <3

/Tjejjouren.se