Gravid?

Hej! Det är så att idag på morgonen märkte jag att jag glömt ta mitt torsdags-ppiller och idag är det fredag. Det hade gått 14 timmar efter då jag egentligen skulle ha tagit pillret. För ca 5 eller 6 dagar sedan hade jag och min pojkvän oskyddat sex och jag undrar nu om det finns risk att jag blir gravid då jag glömde ta p-piller ca 5 dagar senare. Jag är på tredje raden på kartan. Jag tog så fort som möjligt p-pillret och tar mitt fredags-piller som vanligt ikväll kl.21. Sedan tänkte jag hoppa över sockerpillerna som gör att man får mens och äta ihop kartorna.

Vänliga hälsningar

Svar

Hej!

Vad klokt att du skrev till oss på tjejjouren! Du berättar att du glömt tagit torsdagens p-piller och nu när du skriver är det fredag. Jag förstår att du kan känna dig orolig, men oavsett hur det blir så finns det alltid stöd och lösningar.

I och med att det gått ca 40 timmar sedan du sist tog din tablett så skulle jag rekommendera dig att uppsöka ungdomsmottagningen eventuellt kvinnokliniken där du bor och där kan du göra ett graviditetstest och eventuellt fråga barnmorskan om råd hur du ska fortsätta äta på kartan. Annars så är det viktigt att du skyddar dig med kondom om det är så att du vet att du kommer ha slidsamlag inom de närmsta sju dagarna. Det finns en risk att du inte längre är skyddad mot att bli gravid om det går mer än 36 timmar mellan två tabletter.

Här nedan har du länk till ungdomsmottagningens sida där du kan hitta mottagningen som ligger närmast dig: Ungdomsmottagningen

Och här kan du söka dig till en kvinnoklinik som ligger nära dig: Hitta vård

Hoppas du fick svar på dina funderingar. Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se