Kan ja bli gravisd

Kan man bli gravid om man sitter på en kille me underkläder eller byxor kommer inte ihåg om hade byxor eller inte men han hade lite sperma på kalsongerna ? Är jätte orolig att ja ä gravid

Svar

Hej,

Vad bra att du skriver till oss på Tjejjouren med dina funderingar!

Du skriver att du är jätteorolig över att du kan ha blivit gravid då du satt på en kille med byxor/underkläder och att han hade sperma på kalsongerna.

Så härligt att höra att du och din kille njuter av varandra! Det finns en väldigt liten risk att du kan ha blivit gravid när du satt på killen med underkläder/byxor, trots att han hade spermier på sina kalsonger. För att bli gravid krävs det att spermier förs in i slidan genom att en har sex med sin partner.

Om du fortfarande känner dig orolig så kan du göra ett graviditetstest, då får du ett snabbt och säkert svar om du är gravid eller inte. Graviditetstest går att göra på ungdomsmottagningen. Om du inte känner för att gå till ungdomsmottagningen och göra ett graviditetstest så finns det alltid att köpa på apoteket. Om du och din kille vill fortsätta att njuta av varandra utan att behöva vara oroliga över att bli gravida är mitt tips att ni använder kondom eller annat preventivmedel. Ni kan också kontakta ungdomsmottagningen och boka tid för preventivmedelsrådgivning, där hjälper de er att komma fram till vilket preventivmedel som passar just er bäst.

Hoppas att du fick svar på din fråga, annars är det bara att höra av dig till oss igen.

Ta hand om dig <3

/Tjejjouren.se