jag vill behålla

Hej! Jag är 13 år och för ca 2 veckor sen hade jag sex med en kille i min ålder. Vi glömde andvända kondom,jag tog ett graviditetstest igår som visade positivt. Nu har jag ett problem och det är att jag velat bli gravid länge(men jag gjorde mig inte gravid med flit)jag vet att jag är alldeles på tok för ung och jag har precis kommit in i tonåren och måste gå gymnasiet o allting. Min kille tycker att det är jag som väljer ifall jag behåller eller inte. Men jag berättade för mamma och pappa,visade även testet och dem blev ganska arga,jag sa att jag ville behålla och nu har jag utegångsförbud. Vad ska jag göra?

Svar

Hej, vad bra att du hör av dig till oss!

Du berättar att du och din kille har haft oskyddat sex och att du nu är gravid. Det var inget som var planerat men du vill ha barn och behålla det eftersom du har velat bli gravid. När man får ett positivt besked på ett graviditetstest kan massor av olika känslor infinna sig i kroppen. Det kan kännas härligt att veta att kroppen funkar som den ska och att det går att bli gravid eller göra någon gravid.

Men precis som du säger själv så är du väldigt ung. Att få barn är något som förändrar hela ens liv oavsett ålder. Att få barn när man är så ung som 13 kan vara otroligt tufft i och med att du inte har någon slags inkomst för att försörja både dig själv och barnet och som du säger måste du gå färdigt skolan. Många som får barn planerar i flera år genom att t.ex. spara pengar, ha ett stabilt jobb, ha ett boende mm. Jag tror att dina föräldrar vill ditt bästa och att dem förstår allvaret i att skaffa ett barn.

Jag hoppas att allt löser sig. Hör av dig om du vill prata mer med oss.

/Tjejjouren.se