Försenad mens - gravid?

Hej!
Jag är en 14 årig tjej som är tillsammans med en kille som är 15. För nån vecka sedan hade vi gnuggsex utan kläder och hans kön var mot mitt men den var aldrig inne, kan man fortfarande bli gravid även fast han inte kom? Min mens är också försenad med 5 dagar, vad ska jag göra? Jag har inga symptom på att vara gravid, är ganska stressad av mig och äte inte alltid näringsrik mat, påverkar det mycket om mensen kommer?

Svar

Hej!

Vad klokt att du vänder dig till oss med dina funderingar.

Ibland kan mensen vara försenad på grund av andra anledningar än graviditet. Som till exempel stress eller dåligt matintag, precis som du själv skriver. Du skriver att du inte känner några symtom på att vara gravid men kan ändå vara bra att ta ett test för att utesluta graviditet. Det finns en liten chans att man kan bli gravid även om killen inte kommer. Test kan du göra gratis på din ungdomsmottagning.

Du berättar också att du känner sig stressad och äter inte näringsrik mat och detta kan ju påverka ganska mycket. Hur kommer det sig att du är stressad och inte äter näringsrikt tror du? Hör gärna av dig igen, här eller till någon av jourerna. Du är välkommen tillbaka!

Hoppas allt går bra. :)

/Tjejjouren.se