Är jag skyddad trots mellanblödning

Hej! Tänkte fråga hur det fungerar med mellanblödning och p piller då jag börjar bli lite orolig att jag kan blivit gravid nu. I fredags fick jag som en mens, det var blod och inte blodblandad flytning. Det var bara under fredagen detta skedde och hade sex senare på den fredagen. Jag har ätit ihop ppiller kartor och inte haft mellanblödningar innan eller blodblandade flytningar. Läste att det kunde ske en ägglossning trots p piller och då kan man blöda. Nu är min fråga om det är så att jag kan vara gravid trots p pillerna? Har ett lättare tryck i nedre delen av magen nu och är lite nojig. Lite som en väldigt svag mensvärk. Att tillägga är att jag inte slarvat med att ta p pillerna utan varit nogrann.

Svar

Hej fina,

Vad kul att du hör av dig till oss! Du beskriver att du i fredags fick en mensliknande blödning samt att du senare under dagen hade samlag. Idag är du orolig över att du kan vara gravid, speciellt nu när du känner ett lättare tryck i nedre delen av din mage.

Jag kan förstå att du blir orolig över att du är gravid, tänker främst att det egentligen kan vara denna oro som gör att du känner att du har lite ont i magen kanske? Jag vågar inte svara helt på om du kan vara gravid eller inte utan mitt råd är att du tar ett graviditetstest. Det kan kännas jobbigt och skrämmande men det kan vara skönt att få ett besked så du slipper gå runt och undra. Du kanske har någon i din närhet som kan stötta dig eller vara med dig medan du tar testet?

Ett annat tips är att du kontaktar en barnmorska på Ungdomsmottagningen så de kan förklara mer om hur dina p-piller fungerar, hur stor risken att bli gravid är eller att du helt enkelt gör testet hos dem. 

Jag hoppas att vi hjälpt dig lite på traven, du är alltid välkommen med att skriva ett nytt mail till oss med fler frågor eller bara för att berätta hur det gått :)

Kram!

/Tjejjouren.se