Crush

Hej! Går på gymnasiet och har en crush på en kille från en annan årskurs där. Vi känner inte varandra men jag vet att vi båda har gemensamma intressen (träning o simning). Vi har haft ögonkontakt ett par gånger. Vill gå fram o prata med honom men vet inte vad jag isf skulle säga och så har jag svårt att prata med nya människor. Vad ska jag göra?

Svar

Hej! Jätteklokt att du skriver och berättar om dina funderingar. Du skriver att du har en crush på en kille i din skola och att du inte vet hur du skall närma dig honom.

Vad roligt att höra att du har träffat någon du gillar. Kärlek är både spännande och läskigt ibland, och det är alltid svårt att veta hur en skall gå tillväga för att komma i kontakt med en person som en gillar. Men ni två har gemensamma intressen och det är alltid en bra början att hitta något att prata om. Du kan t.ex fråga honom något om träningen, typ hur gick det på tävlingen (om han nu har tävlat) eller en klassiker - fråga vad klockan är, och säg att din telefon är död. Att ställa en fråga som han måste svara på är alltid en bra början för att få igång ett snack. Ha några följdfrågor i beredskap ifall det skulle bli tyst, och sen är det bara att hoppas att pratet flyter på av sig själv. Snap eller insta är också vanliga sätt att få kontakt med någon, försök att hitta honom där. Starten är svårast och det är inte bara du som har svårt prata med nya människor, men ibland är man tvungen att övervinna sin rädsla.

Lycka till med kontakten och jag hoppas att du vågar ta steget att prata med honom.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se