Stannad ”secret love story”

Hej är en tjej på 15 år och har ett litet kärleksproblem..
Ända sen dagis har jag i stort sätt gått med samma klass och nu går Vi i nian, det är en kille som jag varit jätte bra vän med i alla dessa år och för några månader sen berättade han att han gillade mig mer än som en vän.. Jag har alltid funderat på om jag bara tycker om honom som vän men tiden gick och allt är hemligt så ingen mer än han och jag vet om detta. Problemet är att jag gillar honom också och vi kommer liksom ingenstans. Vi ger varandra blickar m.m och att ingen märkt något än är ett mirakel. Hur som hellst så undrar jag hur jag ska göra nu, vill att det ska bli nått mer men vet inte riktigt hur jag ska gå till väga. Om ni kanske har något tips så skulle jag bli jätte tacksam!!

Svar

Hej!

Som jag förstår det så gillar du en kille som du gått i samma klass med väldigt länge. Jag förstår det som att ni under hela tiden varit vänner, men nu gillar ni varandra mer än så? Du skriver att han berättat för dig att han gillar dig som mer än bara en vän. Utifrån det du skriver tycker jag det låter väldigt härligt och kul, men jag förstår det också som att du inte tycker att ni kommer någon vart.

Du skriver att du vill att det ska bli något mer. Förstår jag situationen rätt då? Det kan förstås vara jobbigt om du vill att något ska hända men att det inte gör det. Jag tänker så här, du gillar någon och det är superkul och spännande ju! Han har sagt att han gillar dig också och det är ju alltid kul att få höra, tänker jag? Jag kan inte berätta för dig vad som är rätt att göra men det jag ändå skulle vilja säga är att det aldrig är fel att ta initiativet! Han har ju redan berättat för dig att han gillar dig, då blir han kanske jätteglad om du säger detsamma tillbaka? Jag tycker inte du ska vara rädd för att ta ett initiativ och prata med honom. Det är viktigt att öva på att våga!

Jag vet ju inte hur väl ni känner varandra men här lite idéer på hur du skulle kunna ta ett initiativ för att ta kontakt med honom!

Om ni går i samma klass, kanske kan du sätta dig bredvid honom nästa lektion?

Om ni promenerar till/från skolan kanske du kan föreslå att ni ska promenera ihop, eller ”råka tajma in” att ni går samtidigt?

Om ni har gemensamma intressen, kanske du kan börja prata om det och fråga om vad han tycker om det?

Om ni läser samma ämnen kanske du kan fråga om ska plugga ihop?

Om det känns svårt att fråga om ni ska ses ensamma, kanske du kan fråga flera personer om ni ska ses efter skolan och umgås tillsammans? Kanske ta en fika ihop, kolla på någon idrottsmatch, gå på museum, gå på konstgalleri eller vad som helst annat!

Och, såklart, om du vågar så tycker jag att du bara kan gå fram till honom och säga att du också gillar honom!

Hoppas det här svaret var till någon hjälp. Lycka till!

Hör gärna av dig igen om du känner för det. Ta hand om dig! <3

/ Tjejjouren.se