Kille

Jag har gillat en kille i typ 6 mån. Han gillade mig också först men ingen vågade ta första steget. Nu efter sommarn så pratar han inte alls lika mkt med mig som han brukar och han börjar gilla min kompis. Vi har aldrig pratat om djupa saker o jag har väldigt svårt för det. Så vilka knep kan jag dra till med för att få tbx han? ;)

Svar

Hej!

Tack för att du skriver till oss på Tjejjouren.

Du skriver och berättar att du har gillat en kille under en period nu, och du skriver även att han gillade dig. Förstår jag dig rätt om att ni båda har varit öppna med att ni gillar varandra? Känslor kan vara svårt och när de är besvarade kan det kännas helt fantastiskt! Du berättar att ingen av er tog första steget innan, och att han nu har börjat gilla din kompis. Vad tror du är anledningen till att ingen av er tog första steget? Har du kunnat vara tydlig med honom innan att du har gillat honom?  Vad har du fått för respons på det isåfall?

Jag tror att det alltid är bra att vara tydlig med var en står, och att den som en gillar får veta det. Tyvärr kan en ju aldrig styra över någon annans känslor, utan det är viktigt att vara medveten om att känslor kan förändras och respektera det. Vad säger din kompis om den här situationen? Jag tror det bästa är att vara ärlig med alla inblandade om vad det finns för känslor, så att ingen av er behöver bli sårad. Tror du att du skulle kunna prata med den här killen eller din kompis? Jag tänker att det är skönare att veta än att gå runt och undra.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se