Anonym tjej!

Hej! Det är en kille som jag tkr ser bra ut som går i min skola, men han har flickvän o de har varit tillsammans i ett år. Men han tittar på mig och verkar intresserad av mig, våran blick har mötts två ggr! Då har han lett mot mig och jag har gjort det automatiskt några gånger! Är han intresserad och hur ska jag visa intresse eftersom han har flickvän? Tänk om han skulle bli tillsammans med mig och gjorde slut med sin tjej som går i min skola. Det skulle va så stelt, snälla hjälp mig!

Svar

Hej!

Vad bra att du hör av dig och delar dina funderingar med någon!

Det är inte alltid lätt att veta hur en ska tolka blickar och känslor när det kommer till kärlek, och ibland vet en inte ens själv hur en känner. Du skriver att han tittar på dig, ler mot dig och har verkat intresserad. Men hur känner du för honom? Du säger att du tycker att han ser bra ut, men är du intresserad av honom på något annat vis?

Det lättaste sättet att få veta vad någon tänker och känner är att fråga, men det är ju inte alltid så lätt. Kanske kan du försöka prata med honom och lära känna honom lite genom att umgås tillsammans med vänner eller kanske chatta? Det är ju också ett sätt att visa ditt intresse för honom, och att du vill veta mer om honom. En kan vara intresserad av en person på olika vis. Om han har en flickvän så är det nog bäst att respektera det och anta att han är kär i henne. En del personer är okej med att vara ihop med flera personer, andra vill bara vara med en i taget. Har du funderat på hur du känner kring det?

Vem en är ihop med är helt och hållet ens eget val, och precis som du behöver respektera att han är ihop med sin flickvän skulle hon behöva respektera om han var ihop med dig. Om det skulle hända att han gjorde slut med henne och blev ihop med dig så tänker jag att det hade varit bäst för alla om det skedde på ett så schysst sätt som möjligt. Det är lite olika vad en har för överenskommelser i sina förhållanden, men många som bara är ihop med en i taget känner att det är schysstast att göra slut på ett bra sätt innan en till exempel dejtar, hånglar med eller har sex med någon annan.

Hoppas att du fått lite hjälp på traven. Om du vill prata mer med någon får du gärna gå in på rubriken "kontakta jour" och chatta eller maila med någon jour.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se