Förvirrad 15 åring

Hej, jag har en kille i min klass (han började i min klass i 8an går i 9an nu) vi har alltid varit bra kompisar och pratat u skolan och träffats ett par gånger utanför skolan. Nu tror jag att jag börjar får känslor för honom och jag tror att han gillar mig oxå, läste runt lite och ett tecken på att man gillar någon är att man nuddar vi den andra vilkethänder från både han och min sida ganska ofta nu. Hur ska jag göra? Är det konstigt att bli tillsammans med någon i samma klass?( Vi har känner varandra sen 4an men började i samma klass i 8an.)

Svar

Hej!

Tack för ditt mail och vad bra att du hör av dig hit!

Du skriver att du tror att du ha känslor för en kille i din klass och att du också tror att känslorna är besvarade från hans sida. Du undrar om det är konstigt att bli tillsammans med honom eftersom ni går i samma klass och att du inte riktigt vet hur du ska göra nu, stämmer det?

För det första låter det ju underbart att du tror att dina känslor är besvaraed från hans sida och att bli tillsammans med någon som du går i samma klass som är ganska vanligt så det ska inte stoppa dig! Att visa för någon att en är intresserad är lite krångligt ibland, men ibland är det tydligare än vad en själv tror. Du skriver ju att ni ibland nuddar vid varandra och att det till och med har börjat ske oftare, det kan ju vara ett tecken. 

Vi på tjejjouren kan inte ge några exakta tips på hur du mer ska visa att du tycker om honom, men det låter ju som att du är bra på det själv. Har du frågat om han vill hänga med dig efter skolan? Eller om ni kan hänga på rasterna? 

Om du känner dig bekväm efter ett tag så kanske du kan fråga honom hur han känner? Eller det kanske är han som frågar dig först?

Hoppas att du fick svar på din fundering och tack för att du hörde av dig till Tjejjouren!

/Tjejjouren.se