En 13 årig tjej

Hej det finns en kille i 8:an i skolan som jag gillar vi brukar kramas och prata osv men jag vet inte hur jag kan flörta med honom så att han märker att jag flörtar med honom men ändå inte typ asså jag är en tjej som suger på att flörta haha så jag behöver typ tips

Svar

Hej!

Vad bra att du hittat hit! 

Till att börja med, vad roligt att du hittat någon du gillar! När du berättar att ni brukar kramas och prata låter det ju verkligen som att han gillar dig också. Sen undrar du hur du kan flörta med honom, så att det märks men ändå inte.  

Hur man flörtar är lite olika från person till person, men några vanliga grejer är småsaker som ögonkontakt, kroppsspråk, kroppskontakt och att stå nära. När ni pratar kan du prova att hålla ögonkontakten lite längre än vad du brukar, stå lite närmare och visa lite extra uppmärksamhet, både med ditt kroppsspråk och i själva pratet. Att ha lite kroppskontakt även under tiden ni bara snackar, som att kanske ta tag lite i armen eller axeln, eller till och med lägga armen runt honom, kan också vara ett sätt att visa att du är intresserad. Att ställa intresserade frågor om honom eller något han eller ni båda gillar visar att du är nyfiken på att lära känna honom ännu mer. Om du vill kan du ju skriva till honom på t.ex. sms, facebook, eller snapchat och prata lite mer bara ni två där, om ni inte redan gör det. Om ni annars ses i skolan antar jag att det ofta är många andra runt omkring, och då kanske det kan vara skönt att skriva lite till varandra bara ni två. Kanske kan du lägga in nån flörtig emoji också? ;) Vad tror du om det?

Har ni umgåtts bara ni två någon gång? Om ni inte har det kanske det kan vara läge att föreslå att ni ska hitta på något tillsammans? Det behöver ju inte vara en dejt utan ni kanske kan göra något som ni båda gillar, kanske gå på en konsert, cykla, kolla på någon match eller vad som helst.

Lycka till och hör gärna av dig till oss igen!

Ta hand om dig!
/Tjejjouren.se