Hatar han mig eller vad?!

Hej, nu är det såhär att jag har gillat en kille i snart ett halvår som går på samma skola som mig fast i 8:an, jag går i 7:an. Jag har kikat den här killen för längesen och han verkade intresserad, men sen skrev han att det är jobbigt för han känner inte mig när jag frågade varför han aldrig kikade mig, och för nån månad sedan skrev jag hej igen men han svarade inte men läste... Igår slutade han följa mig på instagram och jag blev jätteledsen! Det känns som om jag bara vill ignorera honom på skolan och göra honom arg, ledsen och svartsjuk men blir fortfarande liksom nervös när jag är i närheten av honom men nu vet jag inte om jag vill strunta i honom eller fråga ut honom!? Tror han brukar ''kolla vad jag håller på med'' ibland på skolan men kan inbilla mig. Har försökt säga hej i verkligheten men aldrig vågat och nu kommer jag absolut inte våga.

Problemet är att jag inte kan sluta tänka på den här killen och ibland tvivlar jag på om jag gillar honom och jag vet inte om han hatar mig av någon anledning, eller bara är förvirrad eller blyg eller nåt?? Skulle bli jättetacksam för svar! :D

Svar

Hej,

Vad bra att du har hittat hit och delar med dig av dina tankar och funderingar.

Du beskriver att du har gillat en kille i 8:an i snart ett halvår och att han först verkat intresserad men sedan inte. Han verkar fortfarande "kolla in dig" i skolan och du funderar kring vad han egentligen känner. Om han bara är blyg och förvirrad eller om han till och med hatar dig.

Är svårt att ge dig ett direkt svar på din fråga men ska ge dig förslag på hur man kan tänka kring situationen. Olika personer visar att man tycker om eller inte tycker om någon annan på så olika sätt. Det kan även vara olika hur lätt man har för att visa vad man tycker inför andra. Därför kan det vara svårt att lista ut vad någon annan känner. Killen du beskriver har genom att inte svara på kik och sluta att följa dig på instagram markerat att han vill ha ett visst avstånd vilket du måste respektera. Om du dock upplever att han fortfarande "kollar in dig" på skolan visar det ju på ett intresse så jag förstår om du blir förvirrad och har svårt att gå vidare och inte kan sluta tänka på honom.

Enda sättet man kan veta säkert vad han känner och vill är ju att prata med honom och fråga. Det är ju bara han som vet hur han känner. Krävs ju mycket mod för det och du beskriver att du har svårt att få till mod att våga säga hej. Ett första steg kan istället vara att fortsätta försöka hålla koll på om han "kollar in dig" på skolan. Om han verkar göra det kan du med kroppsspråk försöka vara tydlig med ditt intresse genom att titta tillbaka, hålla dig nära och le mot honom. Om han är blyg och förvirrad kan det kanske få honom att få mod att närma sig dig. Om han istället verkar bli irriterad av att du "kollar in" honom och han drar sig undan så är det nog ett tecken på att han inte är intresserad och du får då försöka släppa tankarna på honom och gåvidare.

Om du har någon vän du litar på kan det kännas skönt om man vågar prata om det och kanske ta hjälp av vännen för att se om han verkar intresserad eller inte. Är ibland lättare för någon annan "vid sidan av" att avgöra och en vän kan peppa och stötta om man försöker ta mod till sig att visa intresse/prata med killen eller trösta om man måste acceptera att gå vidare. Kom ihåg att du är fantastisk och viktig oavsett hur han känner inför dig! Hoppas du har fått med dig någon hjälp på vägen. Lycka till och välkommen tillbaka med fler frågor eller funderingar. Vi finns här för dig. Lycka till och ta hand om dig!

/Tjejjouren.se