En desperat 13-åring!

Hej! Jag skrev till er tidigare i februari och jag fick två svar. Blev väldigt nöjd för svaren och nu har jag en annan fråga. Kan ni ge tips om
hur man flörtar? Jag vill gärna lära mig det. Och en annan fråga. Jag tror att jag har två killar som gillar mig men jag är bara säker på en.
Hur får man reda på att en kille gillar en? En av killarna tar kontakt med mig på sms när han har tråkigt osv. Han verkar vara väldigt glad när jag
är nära honom men är inte säker. Jag tror också att jag börjar bli kär i min ex-pojkvän och det känns lite konstigt! Så snälla svara på mina
frågor så fort ni kan, behöver lite hjälp på traven.

Svar

Hej!
Vad glad jag blir över att höra att du blev nöjd med svaren från oss! Du skriver att du vill ha tips på hur man flörtar och att du gärna vill lära dig hur man gör. Jag tänker att det inte finns något absolut svar på den frågan. Jag tänker att flörtande i grund och botten handlar om att vara sig själv! Ett tips kan utifrån detta vara att börja prata med personen du gillar. Om det är någon du känner sedan tidigare kanske ni har ett gemensamt intresse eller någon gemensam händelse som du kan börja prata om.

Du skriver vidare att du har två killar som du tror gillar dig men att du bara är säker på att en av dem tycker om dig och du undrar därmed hur man får reda på att en kille gillar en. Jag undrar lite hur du känner inför killarna, är du intresserad av någon av dem?

Du skriver att du börjar bli kär i din ex-pojkvän, är han en av dessa killar? Anledningen till att jag frågar är för att jag tänker att det först och främst är viktigt hur du känner för dem! Du skriver att en av killarna tar kontakt med dig via sms och att han verkar glad när du är nära honom, det låter som om han tycker om dig, om inte annat som en vän eftersom han hör av sig och verkar glad när ni träffas. Om det är så att du är intresserad av honom kanske du skulle kunna föreslå att ni hittar på någonting tillsammans, kanske tar en fika, går på bio, spelar badminton eller någonting annat som du tycker är roligt.

Jag tänker att det bästa sättet att försöka ta reda på om någon gillar dig är att fråga, men jag förstår att det kan kännas läskigt och att det då kanske är lättare att istället föreslå att ni ska umgås så att ni  får möjlighet att  spendera tid tillsammans och kan lära känna varandra bättre! Du skriver att det känns lite konstigt att du  börjar bli kär i din ex-pojkvän. Jag funderar lite  över hur det är mellan er idag? Skulle du kunna berätta för honom att du tycker om honom igen? Det kan också vara bra att fundera över om han är någon som du skulle vilja vara tillsammans med igen. Det bästa tipset jag kan ge dig är att alltid utgå från dig själv och vad du vill! Vi kan aldrig vara säkra på att den vi tycker om känner likadant, det enda vi kan göra är att våga visa vad vi känner, för det finns samtidigt en chans att personen du gillar känner likadant för dig!

Ta hand om dig och hör gärna av dig igen om du har några frågor. Du är alltid välkommen att chatta eller ringa till oss om du känner att du vill prata! På tjejjouren.se finns information om vilka dagar och tider som våra  tjejjourer har öppet!


/ Tjejjouren.se