Ajlexi!

Hej. Jag umgås i samma kompis gäng som en kille som jag har börjat bli intresserad av. Vi har adlig umgåtts själva, utan bland vänner bara. Jag la till han sm vän på Facebook häromdan och han accepterade min vän förfrågan. Jag undrar nu, vad ska jag göra? Hur jag ska börja? Han är en väldigt snäll och rolig kille annars. Ska jag vänta tills han skriver något till mig eller ska jag ta det steget och i så fall vad ska jag säga och hur ska jag fånga hans intresse? Tack på förhand :)

Svar

Hej, vad roligt att du skriver till oss, och modigt att lägga till killen du är intresserad av på Facebook!

Jag tänker att du kan fortsätta att ta kontakt med honom, och kanske fråga lite vanliga saker för att få veta mer om honom. Hur känns det? Du kan också föreslå att ni gör något ihop? Det är ju perfekt att ni är ett gäng där ni kan hänga ihop. Kanske du kan föreslå att ni ses några i gänget och kollar på film, går på bio,bowlar, går och fikar eller bara träffas hos någon? Då har du möjlighet att testa hur det känns när ni pratar bara ni. Men samtidigt kan det vara tryggt att ha de andra där om det är en grupp som du gillar?

Ett annat förslag är att säga rakt ut hur du känner, att du är lite intresserad och tycker han är fin. Det kan ju kännas skönt att skriva det på Facebook, och  det kan bli på ett helt annat sätt om du skulle säga det när ni ses, på ett sätt mer på riktigt och verkligt. Får man ett meddelande kan man ju lätt avfärda det, men man har också tid att tänka lite och behöver inte känna sig pressad att svara upp just precis då. Det är både fördelar och nackdelar med de båda sätten tänker jag

En del väljer att vara rakt på sak direkt och andra vill ta det lite mer långsamt och sakta bygga upp en kontakt. Andra vill ha någonslags variant av de båda. Jag tänker att det ändå är väldigt härligt att få höra att någon gillar en, oavsett om man känner så själv. Hoppas du fick lite nya tankar!

Ta hand om dig, och ha en fin söndagkväll!

/ Tjejjouren.se