det är såhär jag har skrivit ganska mycket med en kille

det är såhär jag har skrivit ganska mycket med en kille. Hela sommarlovet och dessa veckorna vi gått i skolan har vi skrivit med varandra. när vi har träffades på sommarlovet så kramades vi och höll handen. Jag vet att killen gillar mig men det är jag själv som är osäker på honom. Jag har aldrig någonsin varit ihop med en kille. Samtidigt som jag gillar honom så är jag fortfarande rädd vet ärligt talat inte varför jag är rädd. Jag vet inte hur jag ska göra. Jag vill inte såra någon. Snälla hjälp mig vet verken ut eller in hur jag ska göra!

Svar

Hej, vad bra att du skriver till oss när du känner dig rädd och osäker. Kanske kan jag ge dig några nya tankar om den situation som du är i.

Jag tror att det är jättevanligt att det känns så där som du beskriver första gången man provar det här med att vara nära någon. Det finns ju liksom ingen rutin som du kan gå på, utan du måste lära dig av en helt ny situation. Jag funderar på vad den där rädslan består av? Känner du att du inte vill vara nära? Vill du vara nära, men är rädd för hur du ska uttrycka det och vad du ska göra? Kanske du kan komma lite närmare dina behov om du funderar över de frågorna.

Ett annat perspektiv är ju att vi inte behöver göra en massa saker om vi är osäkra på vad vi vill. Tillåt dig att känna dig osäker, och bromsa lite. Du kanske inte vill träffas igen, och du kanske vill ha ett uppehåll i att skriva med honom? Det är helt okej att inte veta vad man vill ibland, och att säga att man behöver tänka och berätta som det är.

Om du är ärlig med hur du tänker inför den här killen så gör du ditt allra bästa för att inte såra honom. Att helt enkelt berätta för honom hur det känns just nu för dig. Så som du har gjort för oss.

Ofta kan det vara såhär som du beskriver, att känslor är dubbla och inte alltid så enkla. Jag hoppas att ni kan prata med varandra om hur det är, och komma fram till något som känns bra. Kanske också den här killen har en massa tankar och känslor som han vill dela med dig?

Lycka till, och ta hand om dig!

/ Tjejjouren.se