Hjälp!!!

Hej jag är en tjej på 13 år och har ett litet problem. FÖr drygt 2 eller 3 så var det en kille jag tyckte om när jag gick i fyran, femma och halva 6 men han var aldrig intresserad så jag bara glömde han. Nu jag går i högstadiet och han är ett år äldre än mig. Helt plötsligt börjar han krama mig som han Aldrig har gjort, varje gång vi ses så kramas vi. Efter några veckor så skrev hans bästa kompis till mig på facebook att han killen som jag gillade och gick runt och krama mig ville ha kik det är det man smsar osv.Jag gav han och den kille smsade om jag hade lust att gå ut med han ( vi har aldrig riktigt pratat eller haft bra kontakt) Men jag var helt borta och ljög för han som jag önskade att jag inte gjorde och sa att jag inte var hemma. så började vi chatta osv. Dagen efter när vi slutade så såg jag bussen höll på att åka och jag sprang till nästa hållplats. Jag hann och den killen jag gillade satt på bussen när jag skulle till mina kompisar så lutar han sitt huvud mot min axel när jag höll på att gå så jag satt vid han. Hans bästa kompis satt framför oss och sa kan jag ta kort på kärleksparet och han killen jag gillade grep om mig med båda armarna och krama mig och den andra tog kort och skicka till folk. Sen när jag kom hem så kika han mig och frågade om, ville ses och jag skrev ja osv men vi bestämde aldrig tid eller så det blev inget. Jag frågade om vi kunde hitta på något någon annan dag och hans svar var Ne. Innan allt så när vi börja chatta så skrev han typ att jag skulle haffa hans kompis (har aldrig fått signaler från hans kompis så jag vet inte om han bara sa för ta upp konversationen så det inte blir stelt eller så är det sant) men haha jag vet inte hur jag ska tolka det och allt annat det han själv som är intresserad eller hans kompis. Och om det var hans kompis som var intresserad varför frågade han ut mig 2 gånger. Och jag fick hjälp av en kompis som höll koll på den kille jag gillade och hon säger att han är fastklistrad i mig Vad ska jag göra? känner mig desperat att skriva mera efter han skrev Ne? han fick ju en chans att gå ut igen. Första gången vi börjar sms gav han mig komplimanger t ex att min kropp är fin osv tack förhand :)

Svar

Hej!

Tack för din fråga!

Du berättar att en kille du gillat i flera år nu börjat ta kontakt med dig, kramas, och att han har frågat dig om ni ska gå ut. Vad kul att ni har börjat umgås och prata med varandra! 

Jag förstår att du blir förvirrad när det sedan verkar som att hans kompis är intresserad av dig, och när killen du gillar dessutom tackar nej när du frågar om ni ska gå ut. Du skriver att du inte vill fråga honom igen efter att han sa nej, och det kan jag förstå. Samtidigt berättar du själv om att du blivit nervös och sagt nej när han har frågat dig, så jag funderar på om det inte kan vara så att han är minst lika nervös och inte vet hur han ska svara. Vad tror du om det? Det är svårt för mig att ge dig något bra svar på vad han känner, och det bästa rådet jag kan ge är att du tar mod till dig och frågar igen. Jag tycker inte att du behöver känna dig desperat om du frågar igen. Eftersom killen ifråga har visat en hel del intresse för dig, och du själv är intresserad, är det inte alls konstigt att du vill ta reda på vad som finns mellan er. 

Tror du att du skulle kunna fråga honom om han är intresserad av dig, eller berätta att du är intresserad av honom? Om det känns alldeles för nervöst, kanske du kan se till att ni umgås mer och se vart det leder. 

Hoppas du har fått svar på dina frågor, och lycka till! Hör gärna av dig till oss igen!

/Tjejjouren.se