cornelia!

Hej, de är en kille i min skola som är två år äldre än mig som jag chattar med. Vi har chattat i ungefär i två veckor nu. Jag tycker det är väldigt kul att prata med honom och har väldigt mycket att prata om. Dessutom så är han ganska snygg och har snygg klädstil, vilket gör det lite mer spännande. Vi har aldrig träffats i skolan men vi har sagt att om vi gör det måste vi säga hej till varandra. Men idag hände något pinsamt. Det var nämligen så att jag var inne i "datarummet" och skulle jobba lite, och av en slump kom han in i det rummet och satte sig ganska nära mig. Jag vart så chockad när jag såg honom så jag visste inte vad jag skulle säga. Utan att jag visste om det själv så sa jag "OOJJ, eehhhh....hej." och han bah"hej." Sedan så sa vi inte något mer till varandra. Okej det kanske inte låter så pinsamt men det var det. Med tanke på att vi har chattat varje dag i två veckor och verkar ha en ganska bra kemi med varandra när det gäller att chatta med varandra på internet. Så det vart ju väldigt stelt att vi inte sa ett ord till varandra när vi träffades på riktigt. Jag får väldigt dåligt samvete av att jag inte sa något mer till honom. Tänk om han tror att jag är en jätte dryg och tråkig tjej. Jag vet inte vad jag ska göra! ska jag skriva till honom eller är det konstigt? ska jag säga hej när jag ser honom i skolan eller vad ska jag göra? Tänk om han dissar mig nu?!

Svar

Hej! Vad bra att du hör av dig till oss, ibland kan det ju vara skönt att skriva till någon man inte känner när det hänt något som man tycker känns pinsamt. Du skriver att du och en kille i din skola hörts ett tag över internet och att när ni väl stötte på varandra i skolan så blev det helt stelt. Jag tycker inte alls det låter konstigt att du tyckte det blev pinsamt, om man blir lite överraskad så är det lätt att få svårt att komma på något att säga och bli stel. Det brukar ju också vara så att man kommer på allt smart och kul man borde sagt, precis efteråt... Du skriver att du är rädd att han ska uppfatta dig som dryg och tråkig, men hur tänker du själv kring honom nu såhär i efterhand? Tänker du att han verkar dryg och tråkig? Han kanske sitter hemma med samma pinsamhetskänslor som du, han kanske också kände att han blev helt stel och att det blev fel och sådär. Eller vad tror du? Jag tycker du var modig som hälsade i alla fall, många hade säkert valt att inte låtsas om varandra i den situationen. Alltså agerade du ju motsatsen till drygt!

Du undrar vad du ska göra nu, och det bestämmer du ju såklart själv, men om det har funkat fint för er att prata via internet tidigare så kan det ju vara en bra lösning. Vad tror du om att skriva att du tycker att det blev lite pinsamt och stelt när ni sågs? Kanske kan du föreslå att ni ska ses lite mer planerat, så behöver varken du eller han bli överraskade av att se varandra. Försök att inte tänka att du ska ha dåligt samvete för det du inte gjorde, försök igen och känn efter om det går bättre. Sen är det ju så att vissa relationer fungerar bättre över internet än i verkligheten, men om du vågar och vill så kan du ju prova några gånger till innan du ger upp. Hoppas det går fint och att ni ses igen!

Hör gärna av dig igen om det är fler saker du vill bolla!

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se