Trosskydd???

Jag har haft flytningar sedan ett par år tillbaka men på senaste tiden har de blivit rikligare. Det är liksom en väldigt obehaglig känsla att gå med blöta trosor och att när man ska byta om på idrotten i skolan alltid tänka, syns det igenom. Jag har funderat på trosskydd och tror att det kan vara en bra läsning då jag tidigare gått med papper i trosan hemma. Men jag vet inte hur jag ska få tag på trosskydd. För jag har aldrig tagit upp detta med mina föräldrar tidigare och det känns konstigt att fråga dem. Jag har liksom velat försöka men det går inte!!!! Finns det något sätt som jag kan få tag på trosskydd utan att mina föräldrar vet om det. Eller måste jag berätta för dem? Det kommer ju komma fram någon gång sänder är kanske lika bra att säga det. Men hur ska jag lägga fram det och när? Eller ska jag berätta för någon annan än mina föräldrar först?? Snälla hjälp mig så att mina dagar kan bli lite bekvämare där nere hahah. Ha en bra dag!

Svar

Hej!

Vad klokt av dig att skriva in till vår frågelåda med dina frågor och funderingar.

Precis som du är inne på själv så kan trosskydd vara ett bra alternativ och lösning till situationen du beskriver, att det blir blött i trosorna. Tänker dock att även om det skulle synas igenom så är det inte något märkligt, flytningar har vi för att slidan ska hållas ren och fri från infektioner.

Trosskydd finns att köpa lite överallt, på mataffärer vi andra hygienartiklar och mensskydd och även på apoteket och andra butiker som har hygienartiklar såsom överskottbolaget eller dollarstore och liknande.  Precis som bindor så finns trosskydd i lite olika sorter med olika storlekar och uppsugningsförmåga. Det finns parfymerade med doft och dem utan doft. Man får prova sig fram lite vad man tycker passar bäst för en själv. Så trosskydd är någonting som du lätt kan gå och köpa på egen hand i affären utan att du först behöver berätta för någon.

Gällande att berätta för dina föräldrar så tänker jag att du ska berätta när du känner dig redo för det. Att man använder trosskydd eller andra mensartiklar är en naturlig sak som man inte ska känna att man skäms över, det är helt naturligt! Men du ska ta det i din takt och berätta för dina föräldrar om och när du vill och känner att det är läge för dig.

Många kramar <3

/Tjejjouren.se