Snippan förändring?

Hej jag är en tjej på 14 år och är lite fundersam. Jag har inte fått min mens ännu och är lite orolig för de, och sedan tycker jag att skippa har blivit några förändringar, blyg läpparna hänger lite utanför inte mycket men de syns satt säga, min 18 åriga syster har en snippa som är stängd hel stängd och jag vet inte vilket som är mest normalt vid min ålder Mvh

Svar

Hej!

Vad fint att du vänder dig till oss på Tjejjouren.se!

Dina funderingar och det som du beskriver låter helt normalt. Att inte ha fått sin mens när man är 14 år gammal är ingenting som är konstigt. Vissa kan få sin första mens när de är 11 år gamla, eller ännu yngre, och vissa får den inte förrän flera år senare. Mensen kan också komma och gå av olika anledningar, framförallt i puberteten är det normalt att den är oregelbunden, och även om man fick sin första mens när man var kanske 11 år gammal kan man få sin nästa när man till exempel är 17.

När det kommer till hur snippan ser ut, ser den olika ut för varje enskild individ precis som allt annat på kroppen. På vissa hänger den ena inre blygdläppen ut lite grann, på andra hänger bägge ut lite mer och på vissa inte alls. Vissa har mer hår och vissa mindre. Ingenting är rätt eller fel, det är precis som det ska vara! Under puberteten förändras kroppen väldigt mycket, även snippan, och det är förmodligen därför du också ser förändringar därnere. 

Hoppas du fick svar på dina frågor! Återkom gärna om du har fler. Hoppas du har en fin sommar, ta hand om dig!

/Tjejjouren.se