Små knölar vid slidöppnigen

Hej!
Jag har nu spenderat flera dagar tillsammans med min kille då de varit mycket sex och hårt. Jag märker av nu att jag är väldigt öm vilket oftast alltid händer efter mycket samlag då jag har liten brännande känsla när jag kissar och är öm i hela området i vaginan. Nu är det så att jag precis hittat väldigt små knölar som sitter precis under slidöppningen och jag är osäker på om det är nått nytt eller om de alltid funnits där. Ska jag vara orolig eller kan jag vara lugn över att de kanske orsakats av hård friktion och mycket samlag? Eller tyder detta på herpes? /Orolig tjej

Svar

Hej!

Vad fint att du hör av dig till oss på Tjejjouren.se!

Du skriver att du nyligen haft mycket sex och efteråt hittat små knölar vid slidöppningen. Knölarna kan bero på många olika saker. Det kan vara så att friktionen under sexet orsakat irritation och små sår i slemhinnan och att det är därför huden svullnat upp. Detta är helt ofarligt men det kan i så fall vara en bra idé att vila från penetrerande sex i några dagar tills det hunnit läka. Herpes brukar ge små vätskefyllda blåsor som sedan blir till sår.

Tyvärr är det svårt för mig att säga exakt vad knölarna beror på. Mitt tips är att gå till din närmaste ungdomsmottagning eller kvinnoklinik för en undersökning, så kan de svara på vad de är.

Lycka till! Hör gärna av dig till oss igen om du har fler funderingar.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se