Konstiga flytningar

Hej
Jag är 14 år. Har ännu inte fått min mens men jag har en fråga om mina flytningar.
Är det normalt att dom är ganska klumpiga och att det kommer mycket? Ibland är dom åt det gula hållet. Idag fick jag en ljusbrun flytning, vad betyder det?
Ibland kan dom lukta, men inte jätte mycket.
Jag har även kloda vid ena blygdläppen ungefär vid klitoris tror jag.
Har försökt söka runt men har inte fått något bra svar.

Svar

Hej, vad klokt att du skriver till oss på Tjejjouren!

Som jag förstår dig har du frågor och funderingar kring dina flytningar och att det kliar vid ena blygdläppen och vart du kan hitta svar kring detta.

Flytningar kan se lite olika ut och det är hormoner som styr hur mycket flytningar en har. De kan vara genomskinliga, lite slemmiga eller vitaktiga. Vanligtvis vid kontakt med luften så får de en ljusgul färg. Ibland kan de också få en brunaktig färg men det kan också betyda att en snart ska få mens. Ibland luktar de lite surt och det är vanligt. Om du upplever att det blir för blött i trosorna kan du t.ex. använda trosskydd, det kan du köpa i vanlig mataffär.

Jag tänker att dina flytningar låter normala. Det är även normalt att ha flytningar även fast du ännu inte fått din mens. Dock är jag tyvärr inte vårdutbildad och kan därför inte riktigt svara på dina andra funderingar. Jag rekommenderar dig att söka upp en ungdomsmottagning om du känner dig fundersam kring hur din slida mår. På ungdomsmottagningen finns det möjlighet att få gynekologisk undersökning eller rådgivning av en barnmorska helt kostnadsfritt. Dom kan ge dig ett mer välgrundat och professionellt svar! 

Hoppas detta svar var till hjälp för dig. Ta hand om dig och lycka till!

/Tjejjouren.se