Vad är det i trosorna?

Hej Tjejjouren! Jag är en tjej på 13 snart 14 år. Idag när jag hade träning kände jag att det luktade fisk från min snippis så när jag kom hem kollade jag i trosorna. Dom kändes blöta/fuktiga fast jag såg inget (trosorna var svarta). Jag vet inte om det är flytningar för jag vet ej hur det ser ut och jag vet inte heller om det var mens för trosorna var svarta. Jag tog ett trosskydd från mamma ifall det skulle bli mer.

Svar

Hej fina!

Vad klokt att du skriver till oss med dina funderingar! Du beskriver att det luktade lite efter din träning från underlivet samt att dina trosor var lite fuktiga. Du är osäker på om det är flytningar eller om det var mens då trosorna var svarta.

Efter att ha läst ditt mail så låter det som att du fått lite flytningar, det brukar oftast vara lite genomskinligt/ljusgult så det syns inte alltid så mycket men det kan lukta lite. Vanligtvis luktar flytningar lite surt och flytningar ser till att slemhinnorna i slidan hålls friska och rena. Sen är det normalt att det luktar lite från snippan efter träning, du svettas över hela kroppen när du tränar:)

Tycker det låter alldeles utmärkt att du tagit ett trosskydd så slipper du få trosorna våta och kanske hjälper det lite med lukten! Då kan du även lättare se om det är mens som du har fått.

Skulle det vara så att du har ont, känner att det är obehagligt eller att du tycker att det luktar annorlunda så kan du alltid kontakta en sköterska i skolan som kan dubbelkolla så allt är som det ska. Du kan också ta kontakt med ungdomsmottagningen i din stad eller vårdcentralen.

Du är alltid välkommen att återkomma om jag har missförstått ditt mail eller om du har fler funderingar/frågor:)

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se