Tjej med problem

Hej! Jag har ett problem det är nämligen att om man tänker sig att slidan är som ett sträck så har det sträcker delat på sig. Det sticker ut någon konstig sak ur den och jag förstår inte vad det är. Beror det på att jag höll mig där nere när jag var liten? Men jag fattar bara inte vad det är

Svar

Hej!

Smart att du skriver till oss på Tjejjouren.se

Du berättar att du har ett problem och att det är någonting som sticker ut ur din slida som du inte förstår vad det är, du undrar även om det kan bero på att du har tagit där tidigare.

Det är svårt att säga vad det skulle kunna vara endast av att läsa vad du skriver. Slidan ser väldigt olika ut beroende på person till person. Vissa har till exempel ett sådant "streck" som du beskriver och vissa kan ha inre blygdläppar som är större än dom yttre och att dessa kan "stå ut". Hur den ser ut beror inte på om man har tagit på sig själv på/i slidan.

Är det så att det som sticker ut kliar eller gör ont så kan du uppsöka en ungdomsmottagning eller boka tid hos en barnmorska. Det kan du även göra om du skulle vara mer orolig.

Här: https://tjejjouren.se/tjejguiden/kropp-och-halsa/fittfakta kan du även läsa mer om hela fittan med kanske kolla lite extra på avsnittet om inre blygdläppar.

Ta hand om dig och hör gärna av dig till oss igen om du skulle ha några andra frågor eller funderingar.

/Tjejjouren.se