Vätske fylld påse inuti inre blygdläppen?

14 år aldrig haft sex ,Har vad jag tror är en vätske fylld knöl på insidan av inre blygdläppen under huden , har haft den i nån vecka och om jag trycker på den blir den tillslut platt men sedan så blir den hård igen om någon dag, man kan trycka runt den under huden men det gör inte ont och kliar inte heller men jävligt irriterande och oroväckande har aldrig haft såhär förut .

Svar

Hej!

Vad bra att du hör av dig till oss med din fundering. Det är bra att du har koll på din kropp och är uppmärksam på den! Du känner dig irriterad och orolig över en knöl på insidan av ena inre blygdläppen.

Kroppen förändras en del under tonåren och det kan kännas ovant. Att få prickar och knottror på venusberget, blygdläpparna och runt slidan är ganska vanligt. Hur mycket eller hur synliga de är varierar mellan olika personer. Så länge knölen inte gör ont eller ömmar så behöver du inte riktigt oroa dig. Om den börjar göra det, eller om det av något annat skäl inte känns bra, eller om du fortfarande känner dig orolig kan du kontakta ungdomsmottagningen eller vårdcentralen där du bor som kan göra en undersökning.

Kram!

/Tjejjouren.se