Flytningar + tros skydd?

Hej! Jag har en fråga om flytningar! Jag undrar hur länge kan man gå med t.e.x tros skydd utan att underlivet blir irriterat? (Har mke flytningar så det är drf jag undrar haha)

Svar

Hej!

Vad kul att du vänder dig till oss med din fråga!

Du tar upp att du har mycket flytningar, och där kan man tänka att så länge som de inte luktar illa, eller ändras på något annat sätt, så kan man vara lugn. Det är kroppens sätt att rengöra slidan.

Eftersom du har mycket flytningar, undrar du hur länge man kan använda trosskydd utan att underlivet blir irriterat. Eftersom trosskydd ofta är av plast, så avråder till exempel hemsidan umo.se från att använda trosskydd vid flytningar eftersom det lätt kan bli för fuktigt och tätt. Det är såklart individuellt hur känslig man är, och har man till exempel tajta byxor på sig, och/eller har ett rakat underliv i kombination med trosskydd så kan man lättare få till exempel svampinfektioner.  Vissa kan ha trosskydd varje dag utan att någonsin få problem, medan andra får problem direkt. Man får känna sig fram för att se hur det fungerar för just dig!

Det finns även skillnader mellan olika märken av trosskydd, och kanske fungerar en sort från en tillverkare bättre än från en annan. Man kan även testa trosskydd av tyg som man tvättar och återanvänder efter varje användning, om det visar sig att man är extra känslig mot engångs trosskydden av plast. Man kan även testa att byta trosskydden oftare under dagen om det lätt blir för fuktigt. Ett annat alternativ är att man byter trosor under dagen, om man störs av sina flytningar.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se