Sara!

Jag måste bara fråga varför ni framställer killar som en gemensam fiende till oss tjejer? Om man vill verka för jämnställdhet så hjälper det väl knappast att dra det andra könet i smutsen och överdriva? Jag tycker ni bara göder könskriget med er FI-propaganda, ni skadar jämnställdheten mer än hjälper. Tråkigt, det är ju därför ingen tar er på allvar.

Svar:

Hej!

Tack för din fråga!

Det är tråkigt om du uppfattar att vi ser alla killar som en gemensam fiende och att vi vill dra det andra könet i smutsen för det är inte vår mening. Jämställdheten är fortfarande en väldigt aktuell fråga och handlar om att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter.

Tjejjouren.se är till för att stötta unga tjejer i deras vardagliga liv, både i små och stora frågor.  Många av frågorna vi möter kommer från tjejer som blivit utsatta för övergrepp och våldtäkt av det motsatta könet och det tar vi alltid på största allvar.

Det finns forum som både killar och tjejer kan vända sig till men vi har valt att jobba med unga tjejer för att vi själva är tjejer och har erfarenhet av att vara ung tjej med massa frågor och funderingar.

Vi har märkt att det finns ett stort behov av tjej-och kvinnojourer i dagens samhälle så det är därför vi fortsätter att kämpa för kvinnors rättigheter.

Ta hand om dig!


/Tjejjouren.se

Frågan ställdes 26 september 2011

Kategori