elak!

hejNi skriver hela tiden att vi tjejer är underbara och är värda att ma bra, men tänk om man inte är värd det? hur kan ni veta att vi är värda mer, tänk om det finns tjejer som gjort mnga elaka saker, och det medvetet.

Svar

Hej!

Vilken intressant fråga du ställer. Vad bra att du skickar den till oss så att vi har chans att besvara den.

Vi tjejjourer som svarar på frågor kan såklart inte veta om de som skickar frågor är bra eller underbara. Därför kan det absolut verka knepigt när vi skriver så.

Det jourtjejerna vill få fram, är att alla tjejer duger som de är. Att ingen förtjänar att behandlas illa eller må dåligt eller vara missnöjd med sitt utseende. Oavsett vem den är, om den gjort dåliga saker, varit elaka eller inte.

Många tjejer hör av sig till oss och berättar om övergrepp, våld och kränkningar. Många av dem känner tyvärr att de förtjänar att utsättas för sådant. Att de är så dåliga att det inte är konstigt att andra kränker dem. Men så är det ju inte. Oavsett hur en tjej beter sig och oavsett om hon gör dåliga saker, förtjänar hon inte att utsattas för övergrepp och våld. Så står det i lagen. Ingen har rätt att vara våldsam mot någon annan, kränka den eller beröva den dess frihet.

Tjejjourerna lyssnar, stöttar och försöker att stärka utan att döma. Vi tycker att det är tråkigt att så många tjejer är missnöjda med sitt utseende. Att så många vill ha större bröst, smalare ben, slätare hy och allt möjligt annat. Det finns en stor press på tjejer. Vi förväntas klara av en massa, prestera bra OCH se ut som tjejerna i reklamen och media. På det sättet har vi en mycket mer utsatt position än killarna. Samtidigt utsätts tjejer för våld, trakasserier och övergrepp i mycket större utsträckning än killar.

Vi tycker att det är sorgligt och vill uppmuntra tjejer att strunta i att brösten är små och säga att de är underbara precis som de är. Oavsett bröststorlek och oavsett vad andra har utsatt dem för. Vi är ledsna om det inte har känts bra för dig att läsa de orden. Hör gärna av dig igen om du vill berätta mer om hur du känner inför sådana här saker.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se