Linnea!

Varför skriver ni om "feministiskt självförsvar" och påstår att tjejer är diskriminerade i Sverige? Det stämmer inte och att lösa problem med våld kan inte vara rätt, eller hur?!


Svar:

Hej!

Vad bra att du frågar!

Feministiskt självförsvar är främst till för att tjejer ska kunna bygga upp sin egen självkänsla och sitt självförtroende, och hitta sätt att använda sin kropp. En del i det feministiska självförsvaret handlar om att använda fysiskt våld, och det är för att man ska kuna göra det om man skulle behöva försvara sig själv i någon situation. Ibland kanske det är det bästa att använda våld (till exempel i självförsvar). Vad tycker du?

Vi på Tjejjouren.se tycker att det finns en maktordning i samhället, där tjejer och kvinnor som grupp har lägre status än män som grupp. Till exempel är det fler tjejer än killar som blir utsatta för våld i hemmet och för sexuella övergrepp. I skolan får killarna ofta prata mer än tjejerna, och ibland bestämmer läraren att en tjej ska sitta mellan två stökiga killar för att de ska bli lugnare. Vad tänker du om det vi skriver? Är det något du känner igen? Tycker du att det finns en skillnad i hur tjejer och killar blir behandlade?

Skriv gärna tillbaka så kan vi diskutera vidare!

Ta hand om dig!
/Tjejjouren.se

Frågan ställdes 2 oktober 2010

Kategori