n!

hej, jag är 16 år gammal och skulle villja bli en jourtjej. Jag undrar om jag är för ung? och sen så finns det ingen jour här i närheten av där jag bor, hittar inte när jag söker i alla fall. hur ska jag göra? tacksam för svar! sen så vill jag bara säga att jag tycker ni gör ett underbart jobb, jag började läsa eran blogg när jag var lite nere en period och ni hjälpte mig bara genom att finnas på internet. kunde relatera i flera av blogginläggen och det var så skönt. Tack!

Svar

Hej!

Va kul att höra att du gillar Tjejjouren.se och att du tycker att vi gör ett underbart jobb! Vi blir alltid lika glada när vi får beröm! 

Du undrar lite över att bli jourtjej och det låter ju kanonbra! Det behövs alltid fler jourtjejer! Du skriver att det inte finns någon jour där du bor så ett tips är att du kollar de jourer som ligger närmast dig och hör av dig dit! Det är alltid bra om du kan komma på möten osv, därav är det bra att välja en jour så nära dig som möjligt! Att du är 16 år borde inte vara ett hinder; men hör med den jour du söker till hur de ställer sig till åldersgränser. En del jourer vill att stödtjejer ska ha fyllt 18 år men det är olika från jour till jour. En del jourer låter exempelvis tjejer under 18 år vara med i jouren men inte hålla i stödsamtal. Närmaste tjejjour hittar du på Tjejjouren.se kontaktuppgifter! Hoppas du hittar en jour som passar dig! Hör av dig igen om du har fler frågor och funderingar, eller vill ha hjälp att hitta en jour! 

Ta hand om dig /Tjejjouren.se