Storasyrran

Hej på er. Jag är en 16 årig tjej som delar rum med min 13 åriga syrra. Vi bor hos våran mormor så vi måste göra det. Problemet är att hon stör mej i stort sett varje natt. Jag vaknar av hennes onanerande då hon både stönar och det låter av hennes pullande. Har frågat henne vad hon håller på med men hon blir bara sur och säger det är inget. Hon lämnar blöta trosor på golvet hela tiden så det känns inte så fräscht att ta hem kompisar. Igår då jag kom hem hade hon besök av två killar som jag vet är äldre än mig. Hon kom ut från vårt rum helt röd i ansiktet och frågade vad jag gjorde hemma. Rätt så tydligt vad dom gjort då jag hittade både blöta trosor och kondomer i våran papperskorg. Tror hon typ är nymfoman eller nåt och vill hennes bästa men hon fattar inte det. Vad ska jag säga och göra. Tror hon blir utnyttjad då hon är väldigt snygg för sin ålder. Man borde inte vara så kåt i den åldern tycker jag.

Svar

Hej!

Vad bra att du hör av dig. Det låter som att det här är något som påverkar dig ganska mycket och jag ska försöka hjälpa dig att reda ut detta. Det är jättefint att du bryr dig om din syster, jag förstår att du är fundersam över vad som händer med henne just nu och att detta också påverkar dig och ditt liv.

Du berättar att du och din lillasyster bor hos er mormor där ni delar rum med varandra. Jag förstår det som att din syster onanerar om nätterna, att hon stönar och gör ljud så att det stör dig och att du brukar hitta blöta trosor på golvet. När du kom hem här om dagen så hade din syster besök av två killar som är äldre än dig och att du i samband med det hittade mer blöta trosor och även kondomer i papperskorgen.

Om jag uppfattar det rätt så låter det som att du är orolig över din syster och när du försöker prata med henne om det som oroar dig blir hon irriterad och vill inte prata om det. Du tänker att hon kanske är nymfoman och att hon är onormalt kåt för sin ålder. Du är även orolig för att hon eventuellt blir utnyttjad.

Det är vanligt att vilja utforska sin sexualitet och alla är olika kåta. Men att killarna du nämner utnyttjar din lillasyster är inte okej. Det är olagligt. Det finns en lag i Sverige som säger att det är olagligt för någon över 15 år att ha sex med en person som är yngre än 15 år. Det går att anmäla! Finns det någon i er närhet som du känner dig trygg att prata med detta om? Kanske finns det någon annan som kan prata med din syster om detta? Annars finns det stöd att få hos bland annat ungdomsmottagningen eller hos skolkuratorn.

Onani kan vara ett känsligt ämne att prata om och det är lätt att känna sig kritiserad. Skulle du kanske kunna poängtera att du blir störd när hon onanerar i din närhet, i ert rum när du sover? Kanske föreslå att hon ska göra det någon annanstans, eller när du inte är i rummet?

Ta hand om dig! <3

/Tjejjouren.se