Polyrelation - Hur ska jag berätta för mamma och pappa?

Behöver råd för hur man kan närma sig ämnet med sina föräldrar... jag ska leva i en polyrelation och vara partner med en man och vara "systerfru" med hans kvinna. Hur ska jag tala om detta för mamma och pappa på ett bra sätt?

Svar

Hej!

Vad kul att du hittat personer som du vill vara i en relation med! Förstår vi dig rätt att du är nervös för eventuella reaktioner? Vi tänker att du är den enda som kan bestämma hur du vill ha dina relationer. Vi förstår dock att det kan kännas svårt att berätta om du är rädd för vad deras reaktion ska bli. Finns det något som skulle kunna göra det lättare för dig? T.ex. att du har med någon av dem, eller någon annan du litar på, när du berättar? Det är också helt okej om du tycker det känns mindre läskigt att göra det på t.ex. telefon. Det viktigaste är att du känner dig bekväm, för hur du vill ha dina relationer är det som sagt enbart du som kan bestämma.

Vi vet inte hur du brukar prata med dina föräldrar – skulle det kännas skönt att bara säga "jag har en sak jag vill ta upp" för att dra av plåstret? Eller kanske vill du istället berätta att du inlett en ny relation och berätta om situationen när du gör det? Det kanske är svårt att vänta på "rätt tillfälle", men samtidigt ska du inte känna dig pressad att berätta. Ta den tid som du behöver.

Hoppas att du fått lite förslag att fundera på! Ta hand om dig!

Kram!

//Tjejjouren.se