Hittade porr i mammas garderob!

hej hej! Man fråga är lite konstig men idag så letade jag efter min pincett, och mamma brukar ta den ibland så jag tittade i hennes garderob och jag hittade... Porr!! Jag hittade porrfilmer i mina föräldrars garderob. Nej.. Det var inte bara en film utan typ 10-15 stycken!! Tycker det är lite konstigt för när vi tittar på film så brukar dem alltid spola fram när det kommer en kyss scen! Och jag får inte äns ha kjol på mig, men de tittar på porr! Det är så dubbelmoral, jag vill lixom "ta de mot väggen" (eller vad det nu heter) och skrika på de. Hehe. Ja så min fråga är vad ska jag göra så jag får ha "sommrigare" kläder på sommaren. Hoppas ni fattade hehe, Puss och kram Sara

Svar

Hej Sara!

Vad kul att du hör av dig till oss med din fråga! Det är vanligt att personer i alla åldrar och kön kollar på porr och många tycker att det är ett sätt att få utlopp för sin sexualitet. Samtidigt så är porrindustrin, alltså dom som gör och säljer porrfilm, väldigt stereotyp och tjejer och killar har väldigt olika roller och utrymme i porrfilmerna. Det är vanligt med en dålig syn på tjejer och många upplever att porren förstör mer än det ger. Och att porrindustrin förtrycker både tjejer och killar.

Anledningen till att dina föräldrar spolar förbi kysscener vet jag inte men jag kan nog chansa på att det kanske tycker att det är lite pinsamt eftersom deras barn är med. Det är vanligt att även vuxna har svårt att prata om kärlek och sex på ett naturligt sätt, och att de inte vet hur de ska agera inför sina barn.

Jag tänker att du kan fråga dom varför du inte får ha kjol. Hur skulle det kännas för dig? Du kan absolut ställa dina föräldrar mot väggen tycker jag och fråga dom varför du inte får ha kjol när dom kollar på porrfilm. Jag förstår ditt resonemnag och tycker att det är klokt och inte konstigt utan logiskt. Du kan göra det på det kloka och vuxna sätt som du gör till oss. Det finns ju en dubbelmoral i det som dom uttrycker inför dig. Du har rätt att känna alla slags känslor kring den här situationen och även sätta ord på dom i ett samtal med dina föräldrar.

Jag tycker absolut att du ska ha på dig kjol och andra somriga kläder och förklara för dina föräldrar att det är din kropp och du får ha på dig vad du vill. Oavsett om du är över eller under 18 har du all rätt till att bestämma över vad du ska ha på dig och när. Vad tror du skulle ske om du hade på dig en kjol eller köpte en ny? Det kanske också kan vara en bra idé att prata med någon vuxen i din närhet som också känner dina föräldrar, t.ex. en moster och så kan den personen kanske prata med dina föräldrar och fungera lite som en mellanhand. 

Om du vill prata mer med oss kan du göra det via telefon och chatt med våra lokala tjejjourer! 

Ta hand om dig! 
/Tjejjouren.se